keskiviikko 18. tammikuuta 2012

Talviraken(nut)tamisen ihanuus!

 Hetkinen, eikös tän jutun pitäny olla avaimet käteen! Juu, avaimet kyllä ollaan kotiimme jo saatu, mutta ovi vielä puuttu. Ja jos nyt ihan oikein joskus oon ymmärtänyt niin tuon termin "avaimet käteen" pitäis tarkoitta helppoa tapaa rakennuttaa talo. Ihan siltä ei eilen tuntunut kun porukalla kannoimme lunta talon sisältä ulos. Jonkin aikaa siellä lumiurakkaa teimme ja valmista ei tullut. Tänään Jarkko jatkaa hommia ja varmaan vielä viikonloppunakin joudumme lunta ulos lappamaan. Lämmitin pitäisi sisälle kohtapuoleen jo saada jotta hiekan sulatus onnistuisi. Toisaalta, katto ei ole vielä ummessa ja sitä oveakaan ei ole, eli lämmitin vielä tässävaiheessa on turha. Tässäpä muutama kuva eilisestä lumisavotasta.

Hullun hommalta tuo välillä vaikutti.
Lapsityövoima oli arvossaan :)

7 kommenttia:

  1. Mainittakoon vielä että kommentti hulluista ei liity kuvassa esiintyviin henkilöihin ;)

    VastaaPoista
  2. Huh, ei kyllä kivalta näytä. Meillä tuli talopaketti marraskuun alussa ja pitkään jännättiin, että tuleeko lumi samaan aikaan. Tsemppiä lumitöihin! Kohta teillä on jo lämmintä sisällä.

    VastaaPoista
  3. Huh, siinä on varmaan hommaa! Me ollaan saatu tehdä lumitöitä myöskin, mutta ihan vaan kulkuväyliä ja pihaa, jotta mahtuu tarvittaessa tavaraa sekä työmiesten autot. Meillä vähän hipsutteli lunta ennen kuin alkoivat pystyttämään rungon, mutta ehtivät sulaa jo kuitenkin.

    Tsemppiä!

    VastaaPoista
  4. On kyllä varmasti ollut aikamoinen homma! Enää en valita yhtään että joudutaan tekemään lumitöitä... ulkona.

    VastaaPoista
  5. Moikka!
    Meillä oli sama urakka reilu viikko sitten. Meillä vaan on talon kyljessä vielä tupla-autotalli, joten neliöitä riitti. Lunta kerkesi tupruttaa sisään ihan urakalla, kun aluskatteen laitto kesti 10 päivää. Meillä lumenluontiin meni 6 henkilöltä yhteensä 5 tuntia. Onneksi oli pressut kunnolla hiekan suojana, niin ei sulattelu ollut kovin iso homma, vaikka sikamaisesti se maksaakin paukkupakkasilla lämmitellä sähköllä.

    tsemppiä projektiin.

    Asta

    VastaaPoista
  6. Kiitos Asta kommentista, ja hurjalta se tiedänkin lumenluontiurakka kuulostaa, varsinkin kun neliöitä on ollut huomattavan paljon enemmän kuin meillä. Kyllähän tuo välillä vähän kammoksuttaa että minkälainen sähkölasku sieltä oikein keväällä sitten tulee kun rakennuspuhallin siellä kolmatta viikkoa huutaa... Mutta ei se auta, itse on tähän talvirakentamiseen lähtenyt. Ja onhan se mukavaa sitten kun alkukesästä on jo koti valmiina. Ei sinulla Asta ole blogia josta voisi seurata urakkanne edistymistä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moikka!

      Ei ole blogia, olen sitä miettinyt, mutta on jäänyt kuitenkin tekemättä. Tavallaan se olisi ihan reilua muita kohtaan, kun itsekin täällä käyn muiden blogeja tutkimassa ja imemässä tietoa ;)

      Asta

      Poista