perjantai 17. elokuuta 2012

Jää hyvästi, blogi!

Nyt on rakennuttamisessa päästy siihen vaiheeseen että on aika lopettaa tämä blogi. Koska talo on valmis, ja ajatus omien tavaroiden ja huonekalujen julkisesta esittelystä ei enää tunnu hyvältä, tulin siihen lopputulokseen että en enää päivitä blogia. Rakennusblogiksihan tämä alunperin oli tarkoitettukin, ja rakennus on nyt valmis. Me jatkamme rakentamista autokatoksen parissa ja keskitymme elämään uudessa kodissamme. Blogi ilman kuvia kuulostaa tylsältä, ja ehkä niistä reklamaatiokorjauksista kertomisessa ei ole mitään iloa kenellekään. Tämä olkoon siis viimeinen postaus.

Blogi saa säilyä ja olla avoinna niin kauan ennen kuin se joskus täältä johonkin katoaa, toivottavasti tästä on jollekin rakentajalle jotain hyötyä. Jos tulee kysymyksiä niin kommentoimalla esimerkiksi tätä tekstiä saa meihin yhteyttä, yritämme vastata kysymyksiin parhaamme mukaan. Taloa saa tulla katsomaan myös paikanpäälle :)

Tähän loppuun vielä kiitokset kaikille lukijoille, meille kommentoineille ja tsempanneille blogin seuraajille, Designtalolle, meidän vanhemmille, muille rakennusurakassa auttaneille ja tietysti mestari-Jussille!Kiitos ja näkemiin!

-Kati ja Jarkko

4 kommenttia:

 1. Onnea vielä uuteen kotiin ja kaiken urakoinnin keskellä nauttikaa siitä myös välillä :) (tämä olisi hyvä muistaa myös itsekkin...)

  Blogi on elänyt hiljaiseloa myös meillä, vaikka vielä olisi myös monta asiaa kirjoitettavana. Jostain syystä vain ei ole ollut aikaa ;)

  Mutta kaikkea hyvää teille tulevaan!

  VastaaPoista
 2. Onko teillä heittää vuoden asumisen jälkeen sähkönkulutuslukemia passiivitalossa? Paljonko lämmititte takalla talven aikana? Kiinnostaisi tietää, miten paljon passiivitalo vie sähköä lämmitystarpeeseen.

  VastaaPoista
 3. Vuoden sähkökulutus on 15000 kWh aika tarkalleen. Ja tuosta pystyy kyllä vielä jonkun verran tiputtamaan,takka oli talvella päällä n.joka kolmas päivä ja lämmitys tapahtui kyllä pääasiassa sähköllä. Sitä en osaa eritellä paljon tuosta vuosikulutuksesta on mennyt käyttösähköön ja paljon lämmitykseen,sauna lämpisi talvella suunnilleen joka toinen päivä ja pesukoneet,kuivausrumpu yms. elektrooniikka tietysti vienyt omansa mutta samalla tuottanut myös lämpöä.kesällä meillä ei ole mitään ylimääräistä viilennystä mutta talo pitää myös viileän "sisällään" jos vaan muistaa pitää sälekaihtimet kiinni ettei aurinko suoraan paista.

  VastaaPoista
 4. Kiitos nopeasta vastauksesta! Tämä on hyvä pohja omille pohdinnoille, sillä tuo on noin kolme kertaa se, mitä meillä menee rivitalokolmiossa (kaukolämpö), ja Hailuoto 153 on sitä kokoluokkaa, jota me alkaisimme rakentamaan. Passiivitalo houkuttaisi, sillä ei kaukolämpökään ilmainen ole, ja maalämmössä taas on omat aloituskustannuksensa eikä se pienessä talossa välttämättä kannata ollenkaan.

  VastaaPoista