keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

Lauteet, pönttö ja passiivirakenne

Vihdoin ja viimein meille eilen käytiin asentamassa saunan lauteet. Muutaman kerran saunottiin niillätalousjakkaroilla mutta jostain kumman syystä ei oikein päässyt sellaiseen saunafiilikseen. Mutta nyt on hyvä sauna, ja kaksi ikkunaa saunassa tekevät siitä niin kovin valoisan. (Muutenkin näin kesällä tuntuu että ikkunoita on joka puolella sen verran, että valoja ei paljon tarvitse päällä pitää). Passiivitalolle oikein sopivaa.

WC-pönttökin saatiin menemään vaihtoon, ensimmäisessä oli ilmeisesti jokin halkeama ja tiputteli vettä lattialaatoituksen päälle, toisen pöntön asentajapojat hajottivat asentaessaan sitä paikoilleen mutta jospa tämän kolmannen pöntön kanssa olisi parempi onni!

Passiivirakenne on näillä ensimmäisillä kovemmilla helteillä osoittautunut oivalliseksi, meillä on nimittäin vieläkin talon sisällä lähes kylmä :) Lämpöjä ei siis ole paljoakaan päällä, vain kylppärissä, mutta näköjään tuo passiivirakenne toimii myös niinpäin, että lämmin ulkoilma ei pääse rakenteen läpi sisälle. Eli ainakin vielä olemme tyytyväisiä siihen päätökseen ettemme näin heti alkuun asentaneet sitä ilmalämpöpumppua.

Luovutustarkastuksen reklamaatiolista lyhenee pikkuhiljaa, Topi-keittiöiltä kävivät vaihtamassa yhden oven, eilen saatiin lauteet ja liesituuletinkin asennettiin silloin heti alkuunsa. Nyt on muutamia pikkujuttuja jäljellä jotka eivät asumiseen vaikuta millään lailla. Näiden korjauksia siis vielä odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti