tiistai 13. joulukuuta 2011

Sähköä ilmassa...

... tai oikeastaan maan pinnalla meidän tapauksessa. Kun tuossa pohjatöiden aikana sattui semmoinen pieni kömmähdys (monesko lie) että unohdettiin kaivaa sähköjohdolle ura. Ja nyt meillä sitten on se tonttikeskus ja siihen pitäisi vetää sähköt jotta Perustavat pääsevät tekemään perustuksia. Ja sen uran pitäisi olla n. 70cm syvä eli ihan lapiohommina pysty tekemään. Eli sähköjohto saisi nyt väliaikaisesti reilun viikon kulkea maanpinnalla ennen kuin kaivuri tulee tekemään niitä sisä- ja ulkotäyttöjä ja samalla kaivaa sen sähköjohdon maan alle. Ongelmahan tässä on se, ettei kukaan nyt oikein varmana osaa sanoa saako se johto siellä maanpinnalla kulkea, siis jos siihen laittaa suojaputken päälle.  Ymmärtääksemme se näin voisi olla, mutta asiaa pitää nyt vielä vähän selvitellä.

Tonttikeskus sai eilen hienon telineen, Jarkko sitä appiukkonsa kanssa rakensi. Kuulemma ei koko talon rakentamisesta välttämättä tulisi yhtään mitään, kun telineen, jossa on n. kymmenen laudanpätkää, rakentamiseenkin kului yli tunti :) Onneksi siis otettiin avaimet käteen-ratkaisu :)

Perustavalta olivat soitelleet että vasta ensi viikolla tulevat ne perustukset tekemään. No, Jouluna ne todennäköisesti kuitenkin ovat sitten valmiit ja heti Joulun jälkeen pääseekin sitten sisätäyttöjä tekemään.

4 kommenttia:

  1. Periaatteessa se johto kai voi hetken siinä maanpäälläkin kulkea, mutta mahdollisimman nopeasti pitäisi saada maan alle, kun siihen voi joku työmaalla sitten osua tai kompuroida. Meillä oli pätkä johtoa justiinsa maanpinnalla, kun sähkökaappia siirretiin ja sähkömies kehoitti tarttumaan pian lapioon. Meillä oli onneksi maa sillä kohtaa ihan pehmeetä, kun sitä oli aikaisemmin siitä myllätty, niin kaivaminen meni ihan näppärästi. Hyvä, että saatiin pian piiloon, kun lunta alkoi satamaan ja ois jäänyt lumen alle huomaamattomiin koko johto.

    VastaaPoista
  2. Meillä perustusten teko onnistui myös ilman sähköjä, niillä oli sitten vaan agregaatti mukana, ottivatkohan 70 eur/pv lisämaksua siitä. Tai sitten toinenvaihtoehto lainata naapurilta, jos naapuritontilla olisi jo sähköt vedetty. Mutta siis, meillä ei ollut vielä sähköä eikä naapureillakaan, ja agregaatin avulla saivat perustukset tehtyä.

    VastaaPoista
  3. Mekin tehtiin itse perustukset aggrekaatin voimin. Kyllä se onnistuu, mutta aiheuttaa tietysti vähän lisäpuuhaa tai ainakin meteliä taustalle.

    -Juha

    VastaaPoista
  4. Meille olivat sieltä Perustavalta sanoneet että sähköt pitäisi olla kun jos tuleekin pakkasta niin silloin tarvitaan sitten virtaa niihin lämmityskaapeleihin tai johonkin sellaisiin. Plussakeleillä onnistuisikin ilman tonttisähköä. Nyt siellä tontilla on semmoinen väliaikainen käsintehty oja missä se sähköjohto kulkee suojaputkessa. Käyvät huomenna liittämässä sen siihen tonttikeskukseen sitten. Keskiviikkona vasta tulevat valamaan anturan ja torstaina sitten sen sokkelin.

    VastaaPoista