maanantai 10. lokakuuta 2011

Lupahakemuksen täyttöä ja hermojen menetystä

Joskus sitä aikanaan luuli, että kun ottaa avaimet-käteen-talon, niin helpolla pääsee. Ehei, ei sinne päinkään. Olen tässä nyt viime päivinä yrittänyt noita rakennuslupapereita täytellä ja johan on hommaa. Varsinkaan kun niistä ei mitään tajua ja ei niitä ennen ole täytellyt. Lupapaperin lisäksi on RH1-lomaketta (ei mikään kiva lomake sekään), värityssuunnitelmaa (tää on se kaikista kivoin lappu), naapureiden kuulemislappusta, ja sitten vieä noita liittymien tilaamiseen liittyviä paperita. Pää on ihan sekaisin. Ja tähän kun liittää temppuilevan tulostimen, niin hommahan on sitä myöten selvä, hermo menee :) Onneksi tuo taloedustaja on niin hyvä tyyppi, että häneltä voi tarvittaessa apua pyytää, ja sitähän on jo jonkin verran kyllä pyydettykin. Nyt alkaa nuo paperit pikkuhiljaa olla kuitenkin valmiita, muutaman kohta pitää vielä varmistaa valmiista piirrustuksista ja sitten vaan rakennusvalvonnan pakeille. Niin ja tietysti niihin tuleviin naapureihinkin pitäisi ottaa yhteyttä, onneksi kolme niistä on jo ennestään tuttuja joten tämä ei ole kovin vaativa tehtävä.

Lupakuvat saisivat kyllä pikkuhiljaa saapua tänne meille päin, rakennuslupa nimittäin pitäisi olla voimassa 18.11 ja pahimmassa tapauksessa rakennusluvan saamiseen menee viisi viikkoa. Lyhyellä laskutoimituksella siis huomaa että sitä rakennuslupaa pitäisi mennä hakemaan tällä viikolla! Ei kuulosta siis ollenkaan hyvälle. Pitää vaan toivoa ettei virastossa ole näin talvea vasten kova ruuhka, niin ja toivoa että se postipoika toisi mieluisaa postia pikimmiten. Lisää koettelemuksia miun kärsivällisyydelle, odottevan aika on pitkä vai miten se nyt oli...

Noiden lappusten täyttämisen vastapainoksi ollaan kulutettu aikaamme ajelemalla ympäriinsä katselemassa jo valmiiden talojen ulkovärejä. Tuosta meidän talosta kun pitäisi tulla vaaleanharmaa, niin sen oikean sävyn löytäminen saattaakin sitten olla vähän hankalampi juttu. Harmaa kun helposti taittaa joko siniseen tai vihreään valaistuksesta riippuen, ja kun itse kuitenkin haluaisin sen olevan rehellisesti harmaa. Muutama kivanvärinen talo ollaan bongattu, täytyy yrittää etsiä noista maalikartoista sitä oikeaa sävyä. Onkohan tääkin sellainen mission impossible? Lisäksi tässä vaiheessa pitää tietää muutkin tehostevärit, esim. rännit, kaiteet, ikkunanpuittee, ulko-ovi yms. värit, nämä meille tulee olemaan valkoisia. Niin ja katto on musta.

Palailempa taas asiaan kunhan jotain tapahtuu.

2 kommenttia:

  1. jos löytyy talo joka on kivan värinen niin rohkeasti vaan pimpottelemaan ja kyselemään talon sävyä :) meidän pitäs alkaa kans just nyt tota lupaa väsäämään ja ahdistaa jo pelkkä ajatuksin..

    VastaaPoista
  2. Juu niin se täytyy varmaan mennä vaan rohkeasti pimpottelemaan :) Tsemppiä Elina teillekin rakennushankkeeseen ja varsinkin siihen luvan täyttämiseen!

    VastaaPoista