maanantai 14. marraskuuta 2011

Voihan rakennuslupa

Nyt taas tuntuu että mikään vaan ei mene helpolla. Valituksen aiheena on tällä kertaa yllätys yllätys: rakennuslupa. Jota meillä ei siis VIELÄKÄÄN ole. Tänään olivat rakennusvalvonnasta vastaavalle mestarille soittaneet että yksi nimi puuttuu, ja että luvan saaminen menee ensi viikkoon. No eipä sillä muuten nyt niin väliä ole mutta kun Design-talot haluavat sen luvan tämän viikon perjantaina.

Noh, soittelin sitten rakennusvalvontaan, ja ne meidän paperit olivat seisoneet pari viikkoa jossain energialaistoksella turhan panttina. Ja nyt siis menee vielä ainakin viikko, vaikka mestari oman allekirjoituksensa onkin käynyt laittamassa. Sain nyt suullisen lupauksen että kyllä meille lupa myönnetään, ja myös sen lupanumeron, mutta täytyy tässä varmaan sinne D-taloille soitella ja selittää tilanne. Ja sitten tietenkin siitä luvasta puuttui myös jotain muutakin mutta meni pikkasen ohi sen puhelun aikana. Nää ei siis kuitenkaan vaikuttanu siihen luvan saantiin.

Valvontatäti puhui myös siitä perustussuunnitelmasta, ne perustuskuvathan tuli mittaohjeena sieltä design-taloilta ja ymmärsin että jos on helppo tontti niin silloin ei tarvitse muuta kuin muuttaa ne mittaohjeet perustussuunnitelmiksi. Mutta siis häh, pitääks silti tehä vielä jotain??? MI-KÄ ON PE-RUS-TUS-SUUN-NI-TEL-MA??? Mie en vaan tajuuuuuu....

Ja ne LVI-kuvat, eihän meillä oo niitäkään vielä. Eli siellä tontilla ei oo tapahtunu pariin viikkoon mitään. Eikä tällä menolla vielä pariin viikkoon tule tapahtumaankaan. Ja kohta varmaan sataa jo luntakin, Jarkko just äsken soitti että olivat luvanneet jotain supermyrskyä tänne. Jippii.

Että ei sitten muuta tällä kertaa. Hyvin menee ja sillee. Kiitos ja hei. Lähen murjottamaan.

2 kommenttia:

  1. Me saatiin just perustussuunnitelma (tai se on vielä appivanhempien hallussa kun kävivät sen kopiolaitokselta noutamassa), sen tekee firma jotka tekevät myös rakennesuunnitelmia. en nyt tarkkaan tiedä mitä kaikkea siinä on, mut just se että miten perustetaan, paaluille, kuinka monta valua jnejne.. eli täällä se vaaditaan ainakin, mitä luultavammin jokaisessa muussakin paikassa.. ja siis joo meilläkin tuli perustuksen mittapiirros talofirmalta.

    nyt tulee sekavaa mut siis tohon perustussunnitelman tekoon vaadittiin perustamistapalausunto, jonka on tehnyt joka mies maaperätutkimustulosten perusteella, sit just se mittapiirros ja asemapiirros ja mitä muuta, en muista ees enää..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Elina vastauksesta, eilen vähän itsekin asiaa selviteltiin ja nää mein mittaohjeet voi tosiaan muuttaa perustussuunnitelmiksi jos niissä ei oo mitään erikoista. Täytyy vielä tuon mein mestarin kanssa jutella tarkemmin. Mut siis ihan normi maaperä meillä kaivurimiehen mukaan on, ja mitään maaperätutkimustahan meillä ei edes tehty kun se olisi ollut ihan turhaa, eikä sitä kyllä vaadittukaan.

    Ja onneksi siitä rakennusluvan myähästymisestäkään ei nyt taida tulla suurempia ongelmia, voi hyvin vielä ilmoittaa ensi viikollakin. Huoh.

    VastaaPoista