torstai 16. helmikuuta 2012

Sähköä, sähköä ja takkaa

Tiistaina ja keskiviikkona talolla (ihanaa kirjoittaa talolla, ei enää tontilla) kävi sähkömies vetelemässä sähköjohdot paikoilleen. Jännityksen aiheena tälle vierailulle oli tonttikeskuksen asentaminen, se kun ulkotäyttöjä tehdessä jäi routaeristysten ulkopuolelle, normaalisti kun sen sähköjohdon olisi pitänyt nousta perustusten vierusta ylöspäin. Johdon pituudessa oli onneksi sen verran varaa että kaapin pystyi vetämään näin talvella maan ollessa jäässä routaeristysten päältä, kiinnittää talon seinään. Jarkko oli onneksi laittanut sähköjohdon ympärille suojaputken joten mitään vaaraa ei tästä nyt ole. Keväällä sitten pääsee kaivuuhommiin ja siirtämään johdon oikeaan paikkaan.

Talon sisällä oli aika huiman näköistä kun johtoja risteili siellä sun täällä. Yllätys oli että jo nyt piti päättää spottivalojen tarkat paikat, ne kun vaativat näin passiivirakenteisessa talossa vähän erilaisia virityksiä. Jotenkin olin ajatellut että ne päätetään vasta sitten kun sisäkattoa asennetaan... No, toivoa sopii että ne ovat edes sinnepäin kohdillaan.

Lattialämmityksenkin sähkömies oli kytkenyt päälle ja sain samalla ohjeistuksen sen käyttöön, tosin siihen ei kuulemma missään tapauksessa saisi nyt mennä puuttumaan kun lattia on vielä kuivumisvaiheessa.

Huomenna urakkana olisi sitten takan sisäänkanto, ainakin D-talojen ekstranetissä lukee että päivämäärä on vahvistettu, kaipa se Uuniseppien kuski sitten soittelee kun takka on tulossa. Koska en enää viitsi vaivata teitä typerillä putki- taikka johtokuvilla niin tähän loppuun laitan kuvan tulevasta takasta, kuva on lainattu Uuniseppien sivuilta:

Kuvassa siis Uuniseppien Saana. Muistuttaa ulkonäöllisesti juurikin meille tulevaa takkaa, etuosassa takkaa on 60cm leveä kiiltävävalkoinen laatta. Mielenkiintoista sitten nähdä onko lopputulos samannäköinen.

4 kommenttia:

  1. Nätti takka ;) Meillä vastaava jo koekäytettykin, ollaanko jo neljästi sitä lämmitetty. Kaunis on minusta :)

    Meillä alkaa ma sisustustyöt, valmiiksi jo jännittää :)

    VastaaPoista
  2. Metta, miun piti käydä uudestaan lukemassa tein blogista minkälainen takka teille tuli ja näähän taitaa olla ihan samanlaiset. Tosi kauniilta teidän takka näyttää, voi kunpa meidänkin lopputulos olisi yhtä ihana :) Teillä on muutenkin jo hyvällä mallilla kun sisustustyöt jo alkavat, sitä vaihetta ainakin itse odotan jo kovasti.

    VastaaPoista
  3. Kyllä mä luulen että teille tulee ihan yhtä ihana :) Minä haaveilin ensin kaikennäköisistä muista takoista (isommista), mutta sitten päätettiin tässä säästää ja otettiin tämä (on siis dekotalon perusmalli). Otettiin vain korotus (dekotalon perusmalliin tämä tulee vain 165cm korkeana). Ja olen niin tyytyväinen että "tyydyttiin" tähän, on mielestäni tosi kaunis! Eikä yhtään liian pienen oloinen :)

    VastaaPoista
  4. Jännä tämä takka-asiakin, kun monessa valmistalopaketissa on takka jo valmiina, mutta Kannustalolla se pitää maksaa itse kokonaan (siis hormineen ja asennustöineen). Tosi kaunis tuo Saana-takka!

    VastaaPoista