sunnuntai 1. huhtikuuta 2012

Tapetit paikoillaan

Viime viikon talolla oli hommissa tapetointi- ja maalausporukka, ja seinät saivatkin uuden värityksen heidän käsittelynsä jäljiltä. Kaikki pinnat on nyt käsitelty niille kuuluvilla maaleilla ja tapeteilla lukuunottamatta liesituulettimen taustaa, joka maalataan vasta sitten kun se omalle paikalleen asennetaan.

Tässä muutama kuva talolta, kuvat on otettu siinä vaiheessa kun kaikki ei vielä ollut paikoillaan, ja osa tapeteista on niin valkoisia että niitä ei kameralla saanut kunnolla näkyviin.


Tällaista Vallilan Shadows on the Wall-sarjan tapettia tuli yhteen makuuhuoneeseen, on seinällä kyllä enemmän semmoinen puhtaanvalkoinen kuin tässä kuvassa. Tämä on ehdottomasti näistä meille tulleista tapeteista suosikkini.

 Kumpaankin lastenhuoneeseen tuli samanlaiset Sanduddin muumitapetit, ovat sellaiset helmiäisharmaat, kuvaan ei sitä "hohdetta" oikein saanut näkyviin. Sitten kun tuo muumikausi on ohi niin suht helposti nuo sitten saa vaihdettua jos on tarpeen.

Isolle seinälle joka jatkuu keittiöstä olohuoneeseen tuli Borås-tapettien Borosan 2011-malliston raitatapetti, kuva on vielä keskeneräiseltä seinältä. Tätä samaa tapettia mutta hieman vaaleampana on myös makuuhuoneessa joka lähtee tuosta olohuoneesta, ajatuksena oli että kun ovet ovat tässä makuuhuoneessa auki, tapetti ikäänkuin jatkuu koko seinällä kun se sieltä makuuhuoneestakin näkyy. Vaikeasti selitetty :)

Lisäksi tapettia tuli wc:hen mutta kuvaa siitäkään ei ollut, kuitenkin sellaista valkoista Design-talojen perusmallistoon kuuluvaa tapettia sieltä löytyy.

Maalisävyjä käytettiin vain kahta erilaista, Tikkurilan Tunne värikartasta sävyt  "Höyhen" ja "Talvi", eli valkoisen hieman erilaiset sävyt. Mikään seinä ei siis talossamme ole erityisen tumma, takapihalla oleva kallio sen verran varjostaa ja aurinko ei sieltä kovin hyvin paista, eli valoa on yritettävä saada aikaiseksi muilla keinoin eikä pimentää tilaa tummilla seinillä.

Seuraavana vuorossa on sitten kattopaneleiden asennus ja saunan teko, ja sen jälkeen odotellaankin lattian kuivumista jotta vesieristykset voidaan tehdä.

2 kommenttia:

  1. Hurjaa kun teilläkin etenee nopeaan! Tuntuu että vastahan teille talopaketti tuli :) Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Millainen lämmöneristys tuolle saunan ja pesuhuoneen väliselle seinälle tulee? Entä tuleeko pesuhuoneeseen ulkoseinälle sellainen tuuletustila, minkä takia on tuuletusreiät ruokailutilan nurkassa, vai onkohan passiivissa tuo rakenne märkätiloissa jotenkin erilainen?

    VastaaPoista